Húzzon túracipőt, és próbálja ki ingyen a nordic walkingot!

Október 5-én, délelőtt 9 órától Budapest egyik kedvelt természetjáró helyszínén, a Gyermekvasút Szépjuhászné megállója melletti területen tartanak egész napos, ingyenes oktatást, technikai bemutatókat, játékos erdőismereti órákat és vezetett túrázásokat felölelő nordic walking napot – derül ki a szerkesztőségünkbe érkezett közleményből.

Kezdőket, haladókat, fiatalokat, időseket egyaránt várnak a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretében megvalósuló rendezvényre, amelyen ezt a bármely évszakban gyakorolható sportot lehet megismerni.

Ezen az ingyenes programon sokat tehet az egészségéértForrás: Budapest 2019 Európa Sportfővárosa

A nordic walking alapjai sífutásból eredeztethetők, ezért is tartozik elválaszthatatlanul hozzá a két speciális bot, amelyek használatához el kell sajátítani a megfelelő fogás-, mozgás- és tartástechnikát. Miután a sima sétánál intenzívebb gyaloglásról van szó, a botok hasznos funkciót töltenek be a különböző terepeken áthaladó túrák során, mert segítik és biztosítják a folyamatos mozgást. 

A nordic walking mellett szól, hogy rendszeres gyakorlása kifejezetten jótékony hatással van az emberek fizikai és mentális állapotára. Gyaloglás közben a test izmainak mintegy 90 százalékát mozgatja át, továbbá a szívre és tüdőre kíméletes mozgás meglepően hatékony zsírégető. A bot nélküli sima sétához képest, akár 20-46 százalékkal is több kalóriát dolgozhat le egyetlen túra ideje alatt.

A  további részletekről az esemény Facebook-oldalán tájékozódhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek