Újra megnyílt Japán hófalakkal övezett sétaútvonala

  Ha idén a cseresznyevirágzás véget is ért, akad még érdekesség, ami miatt izgalmas Japánba látogatni. A világ egyik legvadabb hegyi útvonala, a Tateyama Kurobe alpesi út Japánban idén is megnyitott végre a látogatók előtt. 

  A "Japán tetejének" is becézett panorámaút Tokiótól északra, Toyama és Nagano tartományokban húzódik. A 90 kilométer hosszú látványosságot lélegzetelállítóan szép, háromezer méter körüli hegycsúcsok veszik körbe. De az egészben a legizgalmasabb a Hófalséta, mely Yuki no Otani-ban ("Nagy hóvölgy") található – írja a CNN.

  Ilyen látványos a hókotrók munkájának eredménye madártávlatbólForrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Koki Kataoka

  Az utat két oldalról szegélyező 17 méter magas hófal számtalan hókotró több hónapos erőfeszítéseinek eredménye. Itt sétálni valószerűtlen élmény. Áprilisban és májuban körülbelül ötezer látogatóra számítanak az 50 perces sétára. 

  Kapcsolódó látványosságok a térségben a panorámaút, mely a Tateyama csúcsokra nyújt kilátást, valamint egy hókunyhó, egy hólabirintus és egy hócsúszda – ezek mindegyike egyedi nyitva tartással látogatható. Ha ide készül, itt tájékozódhat bővebben.

  Turisták a hófalsétán - elég impozáns, nem igaz?Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Noboru Hosono

  Az útvonal hivatalosan június 22-ig látogatható, de extrém időjárás esetén ez módosulhat. Indulás előtt mindenképp ajánlott ellenőrizni az aktuális nyitva tartást a honlapon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!