Gibraltár szédítő, üvegből készült sétautat épít

Gibraltár is beáll azoknak a sorába, akik üvegpadlós hidakkal vagy járdákkal igyekeznek elkápráztatni a nagyérdeműt. Az újdonság 2018 februárjától lesz látogatható.

A munkálatok már majdnem befejeződtek az építményen, mely káprázatos panorámával várja a látogatókat. Megépítése viszont komoly fejtörést okozott a szakembereknek – írja a Gibraltar Chronicle.

Az eredetileg helyükre illesztett üveglapokat ugyanis egyszer már teljesen le kellett cserélni. Nem voltak hibásak, ám eső esetén az beszivárgott az üveglapok közötti résekbe, ami miatt nem lehetett átlátni rajtuk. Mivel az attrakció lényege épp az átlátszóság, így végül inkább kicserélték őket. Ezenkívül a feljutást is nehezen tudták megoldani, nyáron ugyanis a nagy szél, télen pedig a Levanter felhő, a hely jellegzetessége okozott gondot. Ez a látványos felhőformáció kizárólag a Szikla fölött alakul ki a téli időszakban. 

A munkálatokat tavasszal is szüneteltetni kellett, ezúttal a Sziklán fészkelő madarakra és a makákók párzási idejére való tekintettel. A makákók miatt egyébként színes kígyók matricáit ragasztják fel az üvegre, bár valószínűleg csak idő kérdése, az állatok mikor jönnek rá, hogy a kígyók nem jelentenek valódi veszély.

Íme a majdnem kész látványosságForrás: Facebook

Gibraltár nevezetessége, a Nagy Szikla természetvédelmi terület, és az üzemeltetők még nem jelöltek ki pontos időpontot az új létesítmény átadására, de erre minden bizonnyal februárban folyamán sor kerül. Gibraltáron egyébként nem ez az első hajmeresztő attrakció, hiszen kötélpályát is építettek már a Sziklára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek