Többszintes, zegzugos, parkosított sétautat raktak össze Greenwichben a folyóparton

A londoni Greenwich egy három dimenzióban nyújtózkodó fűves-fás, műalkotásokkal felturbózott sétatérrel állt elő.

The Tide (magyarul árapály) a neve az új építménynek, mely egyszerre lát el számtalan funkciót. Hogy látványos, az nem kétséges, a kérdés inkább az, hogy pontosan mi is ez. Egyrészt egy, a magasságot és az irányt változtató sétaút, mely helyenként kiszélesedik, helyenként emelkedik, vagy épp elágazik, de mindenkor méterekkel a föld fölött halad, szinte lebeg. Az anyaga és mintája roppant változatos, ezért már önmagában is olyan, mintha egy hatalmas szabadtári installáción sétálnánk.

Forrás: The Peninsulist/Facebook

Az üveg, a fa és a kő néhol természetes formájában, máshol bonyolult geometriai mintákkal megbolondítva épül be az útba, melyet helyenként kisebb fák, bokrok és fűfélék tarkítanak. Ehhez a park-sétatér kettőshöz járulnak még hozzá a gigantikus szobrok és művészeti installációk, melyek figyelemfelkeltő színekben virítanak a fák zöld lomb között, vagy lent, a földön.

Forrás: The Peninsulist/Facebook

A barangolásra késztető építmény célja pontosan ez: egy ingyenes, sétára, felfedezésre és pihenésre hív – mondjuk ez egyik elágazó zsákutca végében, ahol padokról lehet szemlélni a tájat és a folyót. Az építmény nagyon új, ezért még nem lakták be egészen a helyiek, de az biztos, hogy csak idő kérdése, mivel egy street food piac és egy rendezvénytér is található a közvetlen közelében, írja a Londonist.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek