A horvátok megépítették a világ legnagyobb vitorláshajóját

Nem kis dologra vállalkozott a Brodosplit világszinten elismert hajógyár Horvátországban: megépítette a "Flying Clippert" vitorláshajót, amely méretei alapján a Guinness rekordok könyvébe is bekerül, írja a HrTurizam horvát hírportál.

Így néz ki a vízen a Flying Clippert óriás vitorláshajóForrás: Facebook / Brodosplit

A hajó 162 méter hosszúságának köszönheti az elismerést, de amellett, hogy hatalmas, nagyon szép is - kivül-belül luxusmegoldások jellemzik az óriási vitorlást. 

A vitorlás 18,5 méter széles és 2000 tonna teherbírású, öt fedélzettel rendelkezik, és 450 főt képes befogadni. Ebből 300 utas 150 luxuskabinban kap majd helyet, 74 kabinban pedig a legénység 150 tagja tartózkodik.

A hajónak könyvtára, uszodája és társalgója is van, emellett minden kabinban használható az internet, telefon, televízió, zene és egyéb szórakoztató eszközök.  

A hajó természetesen megfelel minden biztonsági előírásnak, mentőcsónakokkal van felszerelve,emellett megtalálható rajta nyolc tutaj és négy sportcsónak is.

Van könyvtára,társalgója és uszodája is, emellett minden kabinban van internet, telefon, televízió, zene és egyéb szórakoztat eszközök

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek