Ezeket a horvát tengerparti városokat kedveltük leginkább az idén

2019-ben a tavalyinál is több magyar utazó választotta Horvátországot - a növekedés az érkezések és a vendégéjszakák számában is megmutatkozik - írja a Turizmus.com.

Crikvenicát kedveltük idén a leginkább a horvát üdülővárosok közülForrás: Shutterstock / Készítette: Valery Bareta

A legnépszerűbb horvátországi úti cél Crikvenica lett a magyarok körében, akik közel 168 ezer vendégéjszakát töltöttek el a Kvarner-öbölbeli nyaralóhelyen - derült ki a Horvát Idegenforgalmi Közösség sajtótájékoztatóján.

A top 10 desztináció további helyezettjei: Vir, Rovinj, Medulin, Rab város, a Rab-szigeti Lopar, Poreč, Vodice, Zadar és Opatija.

A sorból kiemelkedik Poreč és Opatija, ahol 7, illetve 10 százalékkal nőtt a magyar vendégek száma az előző évhez képest.

Opatija egyik nevezetességeForrás: Pixabay / Készítette: Monika Mesterhazy

A tengerparti régió folytonos fejlesztéseinek köszönhetően jövőre más úti célok is előtérbe kerülhetnek, így Zágrábban például ezen a héten nyitják meg a Hilton Garden Inn szállodát, amely a harmadik Hilton hotel a fővárosban. A Marriott lánchoz tartozó Le Meridien Lav Split komplett felújítása, illetve Pulán, a Veruda kikötőben elhelyezett úszóházak ugyancsak hozzájárulnak a minőségi szálláshelyek bővüléséhez.

A legnagyobb, több mint százmillió eurós turisztikai beruházás jelenleg Valamarban zajlik. Ennek része az ötcsillagos Pinea in Poreč hotel építése, amely a 2021-es szezontól üzemel majd. Szintén nagy dobásnak számít a napokban megnyílt Sissi hercegnő luxuspalotája is, ahol gyönyörű szobák és wellness részleg is várja a vendégeket.

Bár még épp csak magunk mögött hagytuk a nyarat, Zágrábban már az adventi vásárra készülnek: az utóbbi három évben is Best Christmas Market díjat elnyert hangulatos karácsonyi vásár 2019. november 30-tól 2020. január 7-ig várja majd a látogatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek