Rovinj dobogós lett a BuzzFeed listáján

A horvátországi Rovinj a harmadik lett a BuzzFeed azon listáján, amely az utazásra leginkább ajánlott helyszíneket rangsorolta - tudtuk meg a horvátországi Index hírportálról. Egy magyar város is bekerült a legjobb 21-be.

A mesés Rovinj madártávlatbólForrás: Shutterstock / Készítette: mislaw

Az értékelésben kiemelik, hogy sokan Dubrovnikot vagy Splitet választják, ha Horvátországba utaznak, és csak kevesen választják a tengerpart északi részeit. Pedig a cikk szerint nagyon is megéri Isztriát is bejárni, hiszen ott olcsóbban megúszhatjuk a nyaralást, mint más horvát városokban. Ha pedig koktélozgatni támadna kedvünk, Rovinjban biztos, hogy kedvezményesen kipipálhatjuk ezt a programot is - magyarázták az értékelésben.

A listán egyébként a lengyel Gdansk végzett az első helyen, a montenegrói Durmitor előtt. Az első öt desztináció között szerepel még a görög Thasszaloniki és az albán Himarë is.

Jó hír, hogy Magyarország is felkerült a listára, Pécset a 14. helyre rangsorolták. Emellett néhány szomszédos országbeli helyszín is szerepel, a szlovák Tátra Nemzeti Park a hetedik, az ausztriai Innsbruck a tizenhetedik, a romániai Bukarest pedig a tizennyolcadik helyen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek