Fából faragott domborművek mutatják be a parasztvilágot Vajdaságban

  A paraszti élet mindennapjait örökítik meg Dvorácskó László faragott művei, amelyeket egy hónapon keresztül tekinthetnek meg az érdeklődők. Az ember örömét, bánatát és munkáját jelenítik meg a művek. A látogatók megismerhetik idős emberek életvitelét, életstílusát és érzelmeit – írja a vajdasági Pannon RTV.

  A fotó csak illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Carlos andre Santos

  Dvorácskó László elismert szabadkai fafaragó, aki rengeteg időt szánt rá, hogy fába faragja a parasztvilág sokszínűségét, és megismertesse a mai emberekkel, hogyan éltek régen az emberek.

  A szerző művei sokszor bizonyos élethelyzeteket ábrázolnak, akár egy halász- vagy egy szüreti jelenetet, vagy esetleg két idős ember ölelését.  

  A fába faragott parasztvilág című tárlatot azért is érdemes megnézni, mert azt a szorgalmas, alázatos munkát és annak gyümölcsét mutatja be, ami a mai kor emberének is tanulságos lehet. A faragványokat az elkövetkező egy hónapban tekinthetik meg a Kispiacra látogatók. A kiállításon összesen 25 fából készült domborművet és szobrot lehet körbejárni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!