Nem akármilyen bringákat lehet most kipróbálni Rabacon

Európa legnagyobb kerékpáros rendezvénysorozata zajlik Rabacon. A két hétig tartó esemény már javában zajlik, de szeptember 26-ig még van ideje csatlakozni – írja a HrTurizam horvát hírportál.

Kerékpárosok RabaconForrás: Shutterstock / Készítette: photoflorenzo

A bringásokat rengeteg izgalmas program várja, miközben olyan kerékpárokat is megnézhetnek, amelyek még piacra sem kerültek. A rendezvény részeként egy bemutatótermet állítottak fel a Sundance Beach Clubban, ahol egyebek mellett egy új, „Specialized" kerékpármodell bemutatását is ígérik a szervezők, amely 2020-tól lesz csak kapható.

Összesen 650 európai kerékpár- és kerékpár-felszereléseket forgalmazó áruház képviselői, illetve tulajdonosai mutatják be új modelljeiket. Az érdeklődők azonnal ki is próbálhatják a számukra legmenőbb kétkerekűt a rabaci biciklis parkban, amelyet újonnan alakítottak ki a szervezett túrákhoz.  

A térségben számos jól karbantartott pálya van minden kerékpárrajongó számára, az amatőröktől a profikig, akik jellemzően idejönnek felkészülni a nagy versenyekre. A számos sport- és turisztikai létesítmény mellett Rabac Kerékpáros Központot is kapott, amely az első ilyen jellegű központ Horvátországban. Létrehoztak továbbá egy kerékpáros parkot, amely több mint 20 kilométernyi speciális pályával rendelkezik.

Szeptemberben sor kerül néhány fontos kerékpárversenyre is Rabacban: a Terra Albona szeptember 22-én hozza össze a professzionális és szabadidős kerékpárosokat, valamint a Valamar Trail futóversenyt is megszervezik szeptember 28-án, amelyre Horvátország és a régió legjobb futói érkeznek majd. Októberben pedig Rabac ismét házigazdája lesz a CRO Race ötödik szakaszának.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek