Szeretne egy lakatlan szigetet birtokolni? Skóciában megteheti

Eladó a Loch Lomond tó egyik lakatlan szigete. Skócia egyik legnagyobb tavában több, mint húsz sziget található.

A Loch Lomond tó környéke ideális hely a kikapcsolódásraForrás: Colin /Wikimedia Commons

A tó déli részén helyezkedik el a 18 hektáros, teljesen érintetlen Torrinch-sziget, melyet most 250 000 dollárért bárki megvehet. A vásárlás egyetlen feltétele, hogy az új tulajdonos továbbra sem építkezhet, és semmit nem változtathat meg a birtokán.

A sziget ugyanis a skót nemzeti természetvédelmi terület része, és az ottani természetvédelmi törvény alapján „különleges, tudományos érdekű helynek" számít. Azokat a földterületeket szokták védelem alá venni, melyeknek különleges a növény- és/vagy állatvilága, esetleg egyedi geológiai szerkezettel rendelkeznek.

A Torrinch-sziget teljes egészében aspen-, éger-, tölgy- és fenyőfákkal borított, emellett egy kis stranddal is rendelkezik. Nincs dokkoló vagy kikötőhely, így csak kisebb hajókkal lehet megközelíteni.

Mégis miért éri meg az új tulajdonosnak, hogy megvásároljon egy érintetlen szigetet? Egyrészt, mert lesz egy saját, lakatlan szigete, ahol soha, senki nem fogja zavarni. Másrészt kedvére túrázhat, sziklamászhat, kirándulhat és kerékpározhat a madármegfigyelésre is kiválóan alkalmas szigeten, ami ezen a különleges helyen azért mégiscsak fantasztikus lehet! A környéken sokan hódolnak a vízi spotoknak: kajakosok, kenusok szörfözők, valamint pisztrángra és a lazacra horgászók, halászok is szeretnek erre időzni. A Loch Lomond Vitorlás Klub a tó északi végén található, ott évente vitorlás versenyt is rendeznek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek