Negyvenöt perces utat ígér Richard Branson London és Skócia között

  Negyvenöt perces utat ígér Richard Branson London és Skócia között

   

   

  Ha álmélkodva olvasta, hogy Dubaj már megint milyen extrát talált ki, mégpedig azt, hogy utasszállító csőpostát építene egészen Abu-Dzabiig, hogy mindössze tizenkét perc alatt eljuthassunk egyik városból a másikba, most örülhet, mert nem kell majd ennyire messzire utazni a Hyperloop-élményért – írja az Independent.

  Fotó: Hyperloop Transportation Technologies

   

  Sir Richard Branson ugyanis beruházott a Hyperloop One projektbe, mely az Elon Musk nevével fémjelzett, forradalmi utazási eszközt valósítja meg a gyakorlatban. Az új projekt neve ezzel Virgin Hyperloop One lett.

   

  A Virgin tulajdonosa és alapítója a Twitter közösségi oldalon tudatta követőivel a nagy hírt, miszerint a nem is olyan távoli jövőben, 2021-ben mindössze negyvenöt perc lesz az út London és Skócia között.

  Mint ismeretes, Elon Musk szerint ez a pneumatikus közlekedési rendszer biztonságosabb és gyorsabb lesz a repülőgépeknél. Az alacsony légnyomású kamrában a jármű sebessége akár az 1126 kilométeres óránkénti sebességet is elérheti. A gyakorlatban egyelőre mindössze 354 kilométeres óránkénti sebességet mértek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!