A pálosok életét bemutató tanösvényt alakítanak ki a Mátra lábainál

A pálosok útján tematikus tanösvény a címe a projektnek, mellyel a vallási turizmust fejlesztik a Mátra lábánál fekvő Pálosvörösmarton.


A település önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 198 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert el hat kilométer hosszú és tizenöt állomáshellyel kialakításra kerülő tanösvény létrehozására. A gyalogos kirándulók számára kialakításra kerülő tanösvény egyik kiindulópontja az úgynevezett Hollókő szikla lesz.

Forrás: Pálosvörösmart Község/Facebook

 

Az ösvény érinteni fogja a helyi Mária parkot – ahol egy kétszintes fogadóközpontba érkezhetnek a látogatók -, a kirándulás végpontja pedig egy pihenőpark lesz. Itt lesz egy játszótér, egy, a Mátra kőzeteinek bemutatására szolgáló szabadtéri kiállítás, illetve a helyszínen a jövőben rendezvényeket is tartanak majd. A tervek szerint kerékpárutat is kialakítanak.

A fogadóközpontba bemutatóhelyeket alakítanak ki, ahol állandó és időszakos tárlatokat rendeznek, de lesz az épületben lesz kávézó és ajándékbolt is. A tanösvényen végigsétáló turisták információs táblák segítségével ismerhetik meg az egykor Pálosvörösmarton élt pálos szerzetesek életét és tevékenységét.

A munkaterületet már átadták, a kivitelezés így elkezdődhet – várhatóan 2020 végére készül el a teljes projekt, írja a Turizmus.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek