Többen is facsemetével a hátukon futották le a fokvárosi maratont

Facsemetékkel a hátukon futották le vasárnap a fokvárosi maratont helyi futók, akik az őshonos fák telepítésére akarták felhívni a figyelmet a klímaváltozás és a szárazság elleni küzdelemben.

Fokvárost az elmúlt évszázad legsúlyosabb szárazsága sújtotta tavaly, a vízhiány miatt a hatóságok a víz adagolására kényszerültek. Helyi vállalkozók létrehoztak egy 3,7 millió dolláros alapot abból a célból, hogy a város térségben lévő inváziós, vízigényes fákat kivágják és helyükre őshonos fajokat ültessenek, elősegítendő a környékbeli víztározók feltöltődését.

Cape Town MarathonForrás: Cape Town Marathon/Facebook

Siyabulela Sokomani környezetvédelmi aktivista, aki olajfacsemetét vitt a hátán futás közben, elmondta, hogy mintegy 20 fős baráti társasága kétezer fa elültetésére akar adományt gyűjteni. A 34 éves fokvárosi vállalkozó tavaly a Mandela-napon egykori iskolájában 67 fát ültetett el, amelyek a néhai dél-afrikai vezetőnek, Nelson Mandelának a közszolgálatban eltöltött 67 évét szimbolizálták. Sokomani 2017-ben alapította Városi farmerek nevű programját, amelynek keretében iskolás gyerekeket oktatnak faültetésre, mezőgazdasági munkákra.

Forrás: Cape Town Marathon/Facebook

2001 és 2018 között Dél-Afrika mintegy 1,34 millió hektárnyi erdős, fás területet vesztett el a washingtoni székhelyű Global Forest Watch szervezet adatai szerint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek