Nagyon zöld lesz jövőre az Ultrabalaton

  Idén májusban 13 000 résztvevője volt a sporteseménynek, jövőre 15 000 indulóval számolnak. A balatoni tömegsport rendezvényt jövőre már kifejezetten környezetbarát elvek mentén szeretnék megrendezni.

  Forrás: NN Ultrabalaton/Facebook

  Az indulók idén több mint öt tonna szemetet termeltek, ezt a számot akarják jövőre a felére, vagy akár a harmadára csökkenteni a szervezők. Csak újrahasznosított, illetve papírból készült evőeszközöket és tányérokat adnak majd, a rajtcsomagokba nem tesznek szórólapokat, nem lesz nyomtatott műsorfüzet – ehelyett minden információ elérhető lesz online, illetve a fejlesztés alatt álló mobiltelefonos applikációnkon keresztül. A műanyag poharakat újrahasznosítható trail-pohár váltja fel, a frissítőpontokon felgyülemlett műanyag palackokat pedig szelektíven gyűjtik és adják majd le, hogy újrahasznosítható alapanyaggá váljanak.

  A nagy európai futóversenyek közül az Ultrabalaton lesz az első ilyen, zöld szemléletű, környezettudatos esemény. Az eseményt 2020. május 14. és 17. között rendezik meg: a 221 kilométeres távú viadal mezőnye Balatonfüredről rajtol majd, és a Balatont megkerülve oda is tér vissza, írja a Turizmus.com.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!