Nagyon zöld lesz jövőre az Ultrabalaton

Idén májusban 13 000 résztvevője volt a sporteseménynek, jövőre 15 000 indulóval számolnak. A balatoni tömegsport rendezvényt jövőre már kifejezetten környezetbarát elvek mentén szeretnék megrendezni.

Forrás: NN Ultrabalaton/Facebook

Az indulók idén több mint öt tonna szemetet termeltek, ezt a számot akarják jövőre a felére, vagy akár a harmadára csökkenteni a szervezők. Csak újrahasznosított, illetve papírból készült evőeszközöket és tányérokat adnak majd, a rajtcsomagokba nem tesznek szórólapokat, nem lesz nyomtatott műsorfüzet – ehelyett minden információ elérhető lesz online, illetve a fejlesztés alatt álló mobiltelefonos applikációnkon keresztül. A műanyag poharakat újrahasznosítható trail-pohár váltja fel, a frissítőpontokon felgyülemlett műanyag palackokat pedig szelektíven gyűjtik és adják majd le, hogy újrahasznosítható alapanyaggá váljanak.

A nagy európai futóversenyek közül az Ultrabalaton lesz az első ilyen, zöld szemléletű, környezettudatos esemény. Az eseményt 2020. május 14. és 17. között rendezik meg: a 221 kilométeres távú viadal mezőnye Balatonfüredről rajtol majd, és a Balatont megkerülve oda is tér vissza, írja a Turizmus.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek