Elkerekezne Angliából egészen Skóciáig? Most már megteheti!

Aki szereti a kihívásokat és túl van a Tisza-tó és a Balaton körbetekerésen, tovább fokozhatja a teljesítményét az Anglia és Skócia északi partja között újonnan átadott terepbiciklis vonalon. A közel 1300 km hosszan elnyúló útszakasz egybefüggően végigkerekezhető – számol be a hírről a Cycling UK portál. 

A csatorna mentén végigkerekezhet az egész családForrás: Joolze Dymond/UK Cycling

A Nagy Északi Ösvénynek nevezett út most először kapcsolja össze az Egyesült Királyság közepén fekvő Peak District Nemzeti Parkot Skócia legészakabbra eső szárazföldi pontjaival. A Skócián át vezető nyomvonal olyan festői területeken halad át, mint például a Loch Lomond, a Trossachs Nemzeti Park, a Loch Ness és a Wrath-fok.

Az út Angliában is számos népszerű helyszínen vezet keresztül, itt dombos vidékeken, erdei utakon, elhagyott vasútvonalak és csatornák mentén tekerhetnek a kerékpárosok. Családok számára is ideális kiránduló hely lehet az út bármelyik szakasza, mivel a teljes útvonal távol esik az autós forgalomtól, így szmogmentes, tiszta levegőben tekerhetnek.

A terepbiciklisek is megtalálják a számukra kihívást jelentő útszakaszokatForrás: Joolze Dymond/UK Cycling

A terepbiciklis nyomvonal kiépítésének célja, hogy kerékpárosok a vidék felé is nyissanak, aminek még komoly egészségügyi és gazdasági előnyei is lehetnek. Az ösvény létrehozásában önkéntesek egy csoportja is részt vett, ők a Glasgow és a Cape Wrath-i világítótorony közötti szakaszon segítették az útépítését.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek