"A terv annyi, hogy a tenger a bal oldalon legyen”

Az angol Christian Lewis és a kutyája, Jet körbejárja az angol partokat, ami egészen pontosan azt jelenti, hogy ballagnak a tenger mellett, és szépen lassan letudják az Egyesült Királyság teljes partvonalát.

Mivel az ország nem egyetlen szigetből áll, ezért a kaland is egy kisebb szigeten, Swansea-n indult. Miután itt körbement, folytatta a többi kisebb szigettel – összesen körülbelül 700 darabon sétált végig. Közben elindult, hogy a főszigetet is letudja, így a nyugati parton haladva tartott észak felé, miközben átment az ott lévő szigetekre is, hogy azokat is bejárja. Mivel ez a partvonal elég csipkézett, ezért két év már eltelt, mire a legészakibb ponton dél felé fordulhatott - most úgy látja, hogy a maradékra körülbelül másfél év már elég lesz.

Az útirányt könnyű tartaniForrás: diego_torres/Pixabay

Mielőtt Christian nekivágott az útnak nagyon rossz lelki állapotban volt, néha hetekig nem mozdult ki a szobájából, még a boltba is félt elmenni. Aztán egy nap kiment a partra, és arra gondolt, hogy elindul, hogy körbejárja a partokat. És egyszerűen megtette. A kutyájával útközben találkozott, magához vette, és azóta együtt róják a kilométereket.

Terv nincs, az egész pontosan olyan egyszerű, ahogyan az hangzik. Christian egyedül arra figyel, hogy a tenger a bal oldalán legyen, míg ő olyan tempóban halad, ahogy épp kényelmes neki. Annyi utat tesz meg, amennyi épp belefér, aztán letáborozik, amikor jónak látja, és ez így megy minden nap. Minimális pénzzel indult neki az útnak, és mindenétől megszabadult, most azonban úgy érzi, hogy ő a legboldogabb és legszabadabb ember a világon. Mivel ez számára már életforma, ezért úgy érzi, hogy soha nem akarja befejezni, olvasható a BBC Scotland Facebook oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek