A Tihanyi-félszigetről indítja a Kékestető meghódítását a horvát hegymászó

Július 5. és 24. között teljesíti a 320 kilométeres távot Matej Perkov horvát hegymászó, útirajzíró és újságíró.

A horvát hegymászó túráinak különlegessége abban rejlik, hogy a csúcsok meghódítását a tengerszintről indítja. 2015-ben az Atlanti-óceán partjáról indulva az Atlasz-hegy legmagasabb, 4163 m-es csúcsát mászta meg. Két évvel később, a „From sea to summit – Iran 2017" expedícióban a Közel-Kelet és egyben Ázsia legmagasabb csúcsát, az 5671 méter magas Damavadot hódította meg. Az Alpok legmagasabb pontját, a 4810 m-es Mont Blancot tavaly a Ligur-tenger partjáról vette be, olvasható a Horvát Idegenforgalmi Közösség közleményében.

A horvát hegymászó Tihanyból indítja a túrátForrás: andras_csontos/Shutterstock

Idén júliusban a "Pannonian sea to summit – Hungary 2019" expedíció van soron, ami annyit jelent, hogy a Tihanyi-félszigetről indulva járja be Magyarország tájait, majd mássza meg a Kékestetőt. „Ez a 320 km hosszú, megannyi kulturális, történelmi és szakrális műemléket felvonultató túraútvonal számos vonzó turisztikai célponttal is rendelkezik. Magyarország egy történelmi és kulturális emlékekben bővelkedő, gyönyörű ország" – mondta Matej.

Szerinte a túrázók és hegymászók mai generációja túlságosan függ a közösségi oldalaktól, miközben egy hegy meghódításának az a lényege, hogy megismerjük a tájat, az ott élő embereket és a kultúrát is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek