Százéves olajfa ligeteken keresztül vezet Horvátország legújabb túraösvénye

  20 kilométer hosszú, új tematikus túravonallal gazdagodott Mljet turisztikai ajánlata, amelyet egy külön kiadott brosúrában is bemutatnak az érdeklődőknek.

  Mljet Nemzeti ParkForrás: Pixabay / Készítette: Ivan Bagić

  Az "Olívaút" nevű túraösvény Babin Polje-ben kezdődik, és az Odüsszeusz-barlanghoz vezet a százéves olajfaligeteken keresztül. A „Babin Polje szent kincse" út rövid, kör alakú szakasz, amely áthalad Babino Poljén, és elvezet a sziget keresztény hagyományát ápoló, 11. századi templomhoz és kápolnához, ahol ráadásul csodálatos kilátás mellett pihenhetnek meg a turisták.

  A túraösvény másik szakasza, a „Suhozid" egy olyan, 500 méter hosszú út, amely a mezők és a száraz falak által alkotott tájat tárják a látogatók elé. A túraútvonalak megalkotásának célja a sziget gazdag örökségének bemutatása, és a vendégek hosszabb tartózkodásának biztosítása.

  Az új turisztikai látványosságokkal kapcsolatos információkat tartalmazó füzetet fellapozhatják személyesen a Mljet Nemzeti Park információs központjában, vagy ide kattintva letölthetik elektronikusan.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!