Fejlesztésekkel pörgetik meg a vízi turizmust a Felső-Tisza vidékén

Elindult a Felső-tiszai vízi turisztikai fejlesztés: 500 millió forint vissza nem térítendő támogatásból négy településen - Tiszabecs, Szabolcsveresmart, Rakamaz, Tokaj – többek között vízi turisztikai megállóhelyek jönnek létre.

A projekt célja a Felső-Tisza vízi turizmusának fejlesztése. A pályázatban Szabolcsveresmarton csónakház, csónaktároló és közösségi tér környezetének kert- és területrendezésére kerül sor, és elkészül a megközelíthetőséget biztosító út és parkoló is. Két vízi turisztikai megállóhely újul meg Tiszabecs és Rakamaz területén, Tokajban szórakoztató vízi turisztikai eszközöket vásárolnak, írja az MTI.

Sokféle túracsomagot állítanak összeForrás: Free-Photos/Pixabay

Ezen kívül programcsomagokat is összeraknak a projektben résztvevők más, a kiemelt turisztikai térségben elérhető attrakciókkal közösen. Ilyen például a Tiszabecstől Tivadarig elnevezésű három napos klasszikus Tisza-túra, vagy a Rétköz természeti értékei - Madármegfigyelő túra SUP deszkán program, illetve a Hegyalja történelme aktívan - kerékpár és kenutúra a Hegyalján című program.

A projekt várhatóan 2020. szeptember 30-ra fejeződik be, bővebben erre a linkre kattintva olvashat róla.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek