Régiúj attrakciót villantanak a Tisza-tavon

Lassan hétéves lesz a Tisza-tavi Ökocentrum, ami komoly ajándékkal lepi meg látogatóit a Műemlékem.hu cikke szerint. Az ajándék az, hogy felújították a parkban található, 1884-ben épített tájházat.

A Tisza-tavi Ökocentrum tájházának felújítása.Forrás: Tisza-tavi Ökocentrum Poroszló/Facebook

Az épület teljesen új cserép- és nádtetőt kapott, a tető tartóelemeit és deszkázatát is kijavították, ahogy a beomlott kéményt, a sártapasztásos vakolatot is helyrehozták és újrameszeltek. Az elmozdulás megelőzéséért vasalták az épületet és új csapadékelvezető rendszert alakítottak ki.

A belsőn is csiszoltak, például új járófelületet kapott a konyha, elektromos fűtőpaneleket és rejtett világítótesteket helyezte el. A teljes felújítást Buzás Miklós építész tervei alapján végezték el. A ház már látogatható, a centrum szülinapi zsúrját április 27-én tartják. Kiss János, az Ökocentrum igazgatója ezt mondta a lapnak:

A belépőjeggyel a szabadidőpark minden létesítménye látogatható, így a látogatóink zöme elsétál a baromfiudvarig, a tájházig és a pákász életmódot bemutató szabadtéri eszköz-gyűjteményig. Mivel a hét év alatt eddig 1,4 millió látogatónk volt, a tájházat felkereső látogatók száma is eléri évente a százezret.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek