Régiúj attrakciót villantanak a Tisza-tavon

  Lassan hétéves lesz a Tisza-tavi Ökocentrum, ami komoly ajándékkal lepi meg látogatóit a Műemlékem.hu cikke szerint. Az ajándék az, hogy felújították a parkban található, 1884-ben épített tájházat.

  A Tisza-tavi Ökocentrum tájházának felújítása.Forrás: Tisza-tavi Ökocentrum Poroszló/Facebook

  Az épület teljesen új cserép- és nádtetőt kapott, a tető tartóelemeit és deszkázatát is kijavították, ahogy a beomlott kéményt, a sártapasztásos vakolatot is helyrehozták és újrameszeltek. Az elmozdulás megelőzéséért vasalták az épületet és új csapadékelvezető rendszert alakítottak ki.

  A belsőn is csiszoltak, például új járófelületet kapott a konyha, elektromos fűtőpaneleket és rejtett világítótesteket helyezte el. A teljes felújítást Buzás Miklós építész tervei alapján végezték el. A ház már látogatható, a centrum szülinapi zsúrját április 27-én tartják. Kiss János, az Ökocentrum igazgatója ezt mondta a lapnak:

  A belépőjeggyel a szabadidőpark minden létesítménye látogatható, így a látogatóink zöme elsétál a baromfiudvarig, a tájházig és a pákász életmódot bemutató szabadtéri eszköz-gyűjteményig. Mivel a hét év alatt eddig 1,4 millió látogatónk volt, a tájházat felkereső látogatók száma is eléri évente a százezret.  

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!