Gyakorlatilag ellepték a turisták az Ulurut

  Turisták özöne indult meg az ausztrál Uluru sziklához, hogy még az októberi lezárás előtt megmászhassák.

  Rengeteg érkeznek a híres ausztrál Uluruhoz – az ok valószínűleg az, hogy a híres sziklát októberben végleg lezárják a turisták elől; a zárásról még 2017-ben, szavazással döntött a nemzeti park vezetősége.

  Most, hogy közeledik a dátum, az érdeklődés még nagyobbra nőtt, és egyre csak érkeznek a kirándulók a világörökségi helyszínre, az internetet pedig elárasztották azok a képek, amelyek a sziklára kapaszkodó, hosszan kígyózó sorokról készülnek.

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  Made it #tufferthanithought #uluru #cooberpedy

  Sean Alcock (@cock_decoq) által megosztott bejegyzés,

  A beszámolók szerint a tömegeket illegálisan sátraznak, és rengeteg szemetet hagynak mindenfelé.

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  And up they go on # uluru

  Nathalie Kafurt (@ennekapeapeon) által megosztott bejegyzés,

  Az őslakosok már régóta szerették volna, ha szent sziklájuk érintetlen marad, és senki nem kapaszkodik el rá csak úgy passzióból. Ezen kívül felelősséget is éreztek mindazokért, akik sziklamászás közben megsérültek, vagy meghaltak. 1950 óta 37 haláleset történt a sziklán, a legutolsót tavaly júliusban jelentették. Ekkor egy 76 éves japán turista lelte itt halálát.

  A Uluru-Kata Tjuta nemzeti park szóvivője szerint nem csupán a közelgő zárás az oka a hatalmas tömegnek. Közrejátszik az is, hogy nemrégiben közvetlen járat indult Darwin és Adelaide repteréről az Ayers Rock reptérre, így sokkal könnyebb idejutni, mint korábban, írja a The Guradian.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!