11 órán át mentették a turistákat Uluru sziklájáról

  Tizenegy órán át tartó mentőexpedícióval sikerült lehozni három férfit Ausztrália híres Uluru sziklájáról azután, hogy a tilosban járó turisták beszorultak az óriási vörös monolit egy hasadékába - közölte kedden az Északi Terület illetékes hatósága.

  A 23 éves ausztrál túrázók helyi idő szerint hétfő délben ragadtak fenn a 348 méter magas sziklatömbön, ahonnan az Északi Terület mentőegységei szabadították ki őket. Az incidens nyomán a helyi illetékesek ismételten felszólították a turistákat, hogy ne próbálják megmászni az Ulurut.

   

  A Google Street View virtuálisan is bebarangolhatóvá tette az UlurutFotó: Tourism NT

  Vannak kijelölt túraútvonalak azok számára, akik mindenképpen meg akarják hódítani a világhírű sziklatömböt. A turisták egy része azonban tiszteletben tartja az őslakos földtulajdonosok kérését - számukra ugyanis spirituális jelentősége van a vörös monolitnak -, és nem mászik fel a sziklára.

  A mostani eset egyik szemtanúja a Fairfax Mediának nyilatkozva azt mondta, hogy a három férfi letért a kijelölt útvonalról, amelyre később már nem tudtak visszatérni - írja az MTI.

  Eddig mintegy 35-en haltak meg azok közül, akik megpróbálták megmászni az Ulurut: egy részükkel a hőség okozta kimerülés, szívroham, vagy zuhanás végzett. Legutóbb 2015-ben szenvedtek balesetet a sziklát megmászni próbáló turisták.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!