Fürdőbelépőt is nyerhet, aki nyáron körbetekeri a Csepel-szigetet

A Magyar Kerékpárosklub egy, a Csepel-szigetet felfedező teljesítménytúrát indít.

Összesen 39 ellenőrzőpontot kell végigjárnia, pontosan bringával felkeresnie a túrára vállalkozóknak, a teljes táv 142 kilométer, a szintemelkedés pedig elhanyagolható, olvasható a Magyar Kerékpárosklub sajtóközleményében. Ez természetesen nem egy nap alatt kell letekerni, a túrát bárhol és bármikor meg lehet szakítani, de ilyenkor ellenőrző fotó kell készíteni, és ugyanígy a túra újbóli kezdésekor is, ugyanazon a ponton. Az ugyanis fontos kitétel, hogy az egyes ellenőrző pontokat csak sorrendben lehet felkeresni, tehát ténylegesen körbe kell menni a szigeten, az viszont nincs megadva, hogy melyik irányba kell elkezdeni a kört.

Csepel-szigeti BringakörForrás: Magyar Kerékpárosklub

Az egyes pontokon vagy fényképet kell készíteni, vagy valamilyen, a helyhez kötődő kérdésre kell választ adni. Az ellenőrző pontok nagyon változatosak, vannak köztük műemlékek, templomok, strandok és tanösvények is. Két, egymástól nagyon kis mértékben eltérő útvonal van megadva: az egyik aszfaltos úton halad, míg a másikhoz inkább trekking kerékpár javasolt, mivel itt helyenként földúton kell haladni.

Forrás: Magyar Kerékpárosklub

A túrát sikeresen teljesítők oklevelet és matricát kapnak, illetve 2019. júniusa és októbere között páros belépőket is kisorsolnak ki az Aqualand Termál és Élményfürdőbe, a ráckevei Hajómalomba és a Tűztorony-Kilátóba. Minden további részletről a Kerékpárosklub honlapján tájékozódhat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek