Virtuális kutyussal járhatják be a nyáron a gyerekek az országot

Kajla, a virtuális kölyökkutya hívja magyarországi kalandozásokra az alsó tagozatos gyerekeket. Országszerte összesen 41 látnivalót fedezhetnek fel az kis utazók.

Valójában egy országos turisztikai programról van szó, melynek az a célja, hogy az alsó tagozatba járó gyerekekkel jobban megismertessék az országot. A Magyar Turisztikai Ügynökség közlése szerint minden ilyen korú diák automatikusan meg fogja kapni a pecsétgyűjtő útlevelet a tanév végén, ezek után már csak az ingyenes app-ot kell letöltenie az útnak indulóknak.

Kajla útlevélForrás: www.kajla.hu

Összesen 41 látnivalót lehet felfedezni az ország területén, és mindenhol jár a pecsét az útlevélbe. A Kajla pecsételő pontok, illetve a hozzájuk tartozó térkép is fent van a turisztikai program honlapján. Az útlevélbe nemcsak pecséteket lehet gyűjteni, hanem útitervet is lehet készíteni, naplót írni, esetleg képeslapot is lehet tervezni. Iskolakezdéskor minden osztály legszebb útleveleit jutalmazza is a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az útlevéllel kedvezményekhez is lehet jutni, például július 1. és 31. között ingyen lehet vele vonatozni a MÁV és a GYSEV belföldi vonatain, illetve július 1. és augusztus 30. között a Kajla képeslapokat a Magyar Posta díjmentesen kézbesíti.

A honlapon található térképen nemcsak a felfedezésre váró pontok vannak felsorolva, hanem rájuk kattintva mindegyikről olvasható egy kis kedvcsináló leírás, illetve tartozik hozzájuk egy-egy rövid kis animáció is. A programhoz egy matricagyűjtő album is tartozik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek