A bringaversenyek királynője jön Magyarországra

  Napok óta rebesgették, de úgy tűnik eldőlt, hogy a világ egyik legfontosabb országúti bringás körversenye Magyarországra jön.

  A Giro d'Italia ugyanis 2020-ban Budapestről rajtol.  

  Ezt többek között a Facebookon és élőben a fővárosi Olasz Intézetben is hivatalosan bejelentették hétfőn. Nem véletlenül írunk meg egy sporthírt itt, a Travelón sem, hisz a Giro masszív turisztikai vonatkozásokkal bír. Eleve nagy bringáscsapatok érkeznek hatalmas apparátussal, ami a szállásadók számára öröm lesz.

  De ennél is fontosabb, hogy valószínűleg az országúti kerékpározás szerelmesei lepik majd el az útvonalakat, turisták tízezrei jöhetnek. A Giro alapvetően olasz körverseny, de marketingszempontból szoktak olyat csinálni, hogy más, akár egész távoli (pl. Izrael) országokban tartják a rajtot és pár szakaszt.

  Magyarországnál kézenfekvőnek tűnik, hogy az Adria és Olaszország közelsége miatt akár direktbe tekerjenek le a versenyzők az M7-es mentén (nyilván útba ejtve a Balatont is). A szakaszokról várhatóan június magasságában döntenek majd a szervezők.

  Budapestről rajtol 2020-ban a Giro d'Italia kerékpáros körverseny.Forrás: Giro d'Italia/Facebook
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!