Elődeink nyomába eredhetnek a hétvégén Rohonc környékén

  Az elődeink nyomában - történelmi kirándulás Rohoncra és környékére címmel szervez kirándulást a hétvégén a Burgenlandi Magyarok Népfőiskolája. A kétnyelvű kirándulás résztvevői számos magyar emlékhelyet fedezhetnek fel, és érdekes történelmi eseményekről hallhatnak.

  Rohonc látképe a szőlőhegyrőlForrás: Wikipédia / Készítette: Enojado

  Rohonc Európa egyik legrégebbi kultúrtájaihoz tartozik, számtalan kor és nép hagyta itt hátra nyomait. Részben még láthatók magyar feliratok az épületeken vagy az utcákban, melyek közül sok valamilyen történelmi esemény színtere volt a múltban. A kétnyelvű tanulmányi kirándulás keretében a résztvevők megtekinthetik a kilátót az Írottkőn, a római kor maradványait és más regionális különlegességeket is.

  A résztvevők az Írottkőn, rossz idő esetén Rohonc főterén találkoznak, május 18-án, szombaton. A kirándulás 10.00 - 17.00 között zajlik - tudtuk meg az ORF híreiből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!