Elveszik a mobilunkat, nélküle kell hegyet másznunk

Már a második turnushoz ért az Offline Túrák nevű kezdeményezés a Tapolcai-medence tanúhegyei közt. Dióhéjban arról szól az egész, hogy Budavári Dóra, Cseri Dóra és Kovács Katu elveszi a résztvevők mobileszközeit, majd megtúráztatja őket egy tanúhegyen, ahol tisztes idegenvezetésben, sok kreativitásban, borban és akár harapnivalóban is részük lesz.

 

A túrákat az a kiábrándító élmény hívta életre, amikor a három nő azon kapta magát egy közös túrázáson, hogy nem beszélgetnek, nem nézik a tájat, hanem fotóznak, posztolnak, a telefonjukat nyomogatják.  

Az első túrák létszáma egy hét alatt telt be, a két napon összesen hetvenen kutyagoltak fel a hegyre. Mindezt azután, hogy a telefonjaikat begyűjtötték a szervezők, majd betasakozva eltették egy hátizsákba. Az első két túrán a Badacsonyt járták be, most a második turnus következik.

A Szent György-hegy.Forrás: Heim Alexandra

A Szent György-hegyre mászhat fel mobil nélkül, aki akar, május 11-12-én lesznek a túrák, amikre még van pár hely. Nagyobb hangsúlyt fektetnek a gasztronómiára e túrákon. A Búzalelke Pékségben kezd a csapat Kovács Bea süteményeit reggelizve, visszafelé a PAP Winest ejtik útba, ahol egy tál biryanival és borkóstolóval folytatják. A kettő között pedig csúcstámadás bazaltorgonákkal, Oroszlánfejű kúttal, kísérteties házzal.

Arra kár ráfeszülni, hogy egy ilyen élményről nem marad semmi emlékünk, mivel a csapat saját fotósa, Heim Alexandra fog képeket készíteni. És akkor jöjjenek a nyers adatok. Találkozó 10:30-kor a kisapáti Búzalelke Pékségnél, visszaérkezés 17:30 körül. A táv 10 kilométer, a részvételi díj 6000 forint (készpénzben fizetendő), benne a borral, reggelivel, uzsonnával. Jelentkezni az alábbi linken tessék.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek