Jókaival járhatja be a Dunamentét egy új mobilos alkalmazásban

A magyar turisták számára fejlesztette le az Észak-Komárom, Párkány és a közte lévő települések turisztikai kínálatát összefogó Dunamente TDM a GUIDE@HAND Dunamente–Podunajsko alkalmazást, amely az 1849-es komáromi események 170. évfordulójára készült el.

 

Komárom, Csillag erődForrás: Civertan Grafikai Stúdió / Wikipedia

Az applikáció azonban nemcsak az 1849-es eseményeket mutatja be, hanem szórakoztató módon a Dunamente összes történelmi értékét. Vagyis egyetlen alkalmazáscsomagban szerepel Jókai Mór, Csokonai Vitéz Mihály, Péczeli József és Klapka György világa, minden olyan más személlyel, helyszínnel és eseménnyel együtt, amelyekkel ez a térség beírta magát a magyar történelembe.

Az app egyszerre hív kalandra térben és időben

A GUIDE@HAND alkalmazáscsomagba számos új elem került az elmúlt években – derül ki a Dunamente TDM közelményéből. Ma már nemcsak városnéző sétákon vagy erdei túrák során használható, de pl. interaktív játékok és 360 fokos gömbpanoráma képek, virtuális kiállítások is bővítik az alkalmazásból elérhető kínálatot. Az appba most beépített Időgép azonban egy teljesen új fejlesztés.

Mária Valéria hídForrás: Www.Edefoto.Sk / Dunamente TDM Facebook

Mert miközben a Helyek menüben az egyes látnivalókat ismerhetjük meg részletesebben, addig az Időgép menüpontban már azt is megtudhatjuk, hogy az adott napon, amikor épp használjuk az appot, mi történt az elmúlt évszázadokban a Dunamentén. Vagyis többszáz esemény és történelmi hely vált elérhetővé az alkalmazásban, amely a szólóban barangoló turistáknak segíthet felfedezni a régiót.

Az ingyenes applikáció IOS platformra itt, Android készülékekre pedig innen tölthető le.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek