Két kilométeres tanösvény épül Komáromban

Új tanösvényt kap Komárom-Esztergom megye. A szőnyi Forró-szigetnél a tanösvényt a MOL-csoport önkénteseinek segítségével kezdték kialakítani október első hétvégéjén. A tanösvény két kilométer hosszú és a komáromi Csillagerődtől a Szőnyi Natura 2000-es sziget területéig terjed majd, mintegy 5 hektáros területet érintve. Az új tanösvény a gyalogos- és kerékpáros turizmus fellendítését is segítheti - írja a Turizmus Online.

A komáromi CsillagerődForrás: Civertan Grafikai Stúdió / Wikipedia

A terület kialakítása a Szőnyi Kulturális Egyesület bevonásával, helyi szakértőkkel egyeztetve, az érintett területen őshonos állatok életmódját figyelembe vevő időpontokban történik. A nyomvonalak tisztítása és a szemét összegyűjtése után hidakat, átjárókat telepítenek, valamint jelzőoszlopokat és információs táblákat helyeznek ki, melyhez a helyi önkormányzat anyagilag is hozzájárult.

A dolgozók önkéntességi ötletei közül közel 50-et valósítanak meg idén a MOL-csoport munkatársai. Az ötletpályázat sikerességét bizonyítja, hogy Magyarország mellett 11 ország összesen 1500 dolgozója kapcsolódott be a programba, hogy segítéget nyújtson helyi közösségeknek és nonprofit szervezeteknek. A program indulása óta összesen eddig több mint százezer euróval járult hozzá az élhetőbb közösségekért, terekért.

Forrás: visitdanube.eu
Öt hely, amit látni kell a kettéosztott Komáromból
Az igazi Aranyember ruhája vitrinbe fektetve, 45 európai ország épülete egy udvarba telepítve, Európa legelső, legyőzhetetlen bástyaszerű erődje, és egy kazamata-folyosó több tonnás római szarkofágokkal felszerelve – ez mind Komáromban várja a turistákat, ahol az első világháború után gondoltak egyet, és meghúzták a határt, egyetlen tollvonással kettéosztva a települést. Olvasson tovább erre >>
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek