Ingyenes vezetett sétákat tartanak a hétvégén 56 horvát városban

  56 horvátországi városban tartanak ingyenes vezetett sétákat vasárnap, Horvátország függetlenségének nemzetközi közösség általi elismerésének emléknapján. A városnéző túrákat a Horvát Idegenforgalmi Tanácsadók Szövetsége és a Horvát Idegenforgalmi Testület szervezi.

  Rovinj óvárosát is bemutatják az idegenvezetőkForrás: shutterstock / Készítette: Marcin Krzyzak

  A vezetett séták minden kinevezett városban pontban 12 órakor indulnak – írja a horvát Dnevnik napilap. Az "Ismerd meg az országod" elnevezésű projekt alkalmával olyan ismert tengerparti városokat is bejárhatnak, mint Dubrovnik, Trogir, ©ibenik, Rovinj, Pula vagy Poreč, de akár Splitbe is ellátogatnak, amelynek legalább most a téli arcát is megnézhetik. Továbbá közelebbről megismerhetik a szintén fehérben tündöklő Plitvicei-tavakat, vagy a sokak által látogatott Krk-szigetet is. A hétvégén alkalom nyílik a horvát főváros, Zágráb vezetett bebarangolására is. 

  Zágráb városképForrás: shutterstock / Készítette: Razvan Ionut Dragomirescu

  A bérmentes idegenvezetés célja, hogy a helyiek bemutassák az ország sokszínűségét, hogy közelebb hozzák az emberekhez a műemlékek történeteit, és felhívják a figyelmet a védett övezetek megőrzésének fontosságára. Az ingyenes túrák városainak listáját, és a vezetett séták kiindulási pontjait ide kattintva, a cikk legalján találják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!