Megint elgörbült Horvátország egyik legszebb strandja, az Aranyszarv

  A dalmát partok térségébe néhány nappal ezelőtt viharos szél érkezett, amely nem csak a tenger nyugalmát bolygatta fel, hanem a közkedvelt Brač-szigetnek is új kinézetet faragott. 

  Az Aranyszarv-strand még mielőtt elgörbült volnaForrás: shutterstock / Készítette Simone Simone

  Az arany strandnak köszönhetően Brač Horvátország leggyakrabban fotózott szigete. A nyúlvány érdekessége, hogy kiterjedése a szél és a hullámok irányától függően változik. A horvát tengerpart egyik legszebb szigetén található természeti képződmény bármely évszakban fel tudja hívni magára a figyelmet. 2016-ban például kelet felé görbült el; a nem mindennapi jelenségről egy rövidke videó is készült:

  Most viszont az ellenkező irányba kunkorodik a sziget - tudtuk meg a horvát Dnevnik lap híreiből. Hogy jövő nyáron milyen alakzatban látjuk ismét az Aranyszarvat azt egyelőre nem lehet tudni. A jelenlegi kinézetéről viszont egy horvát fotós elbűvölő felvételeit nézhetik meg amennyiben ide kattintanak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!