Hamarosan kezdődik Horvátország legnagyobb borfesztiválja

  Január 11-én és 12-én tartják meg Horvátország legnagyobb borásztalálkozóját Eszéken. Mivel a nemzetközi borfesztivál helyszíne alig pár kilométerre található Magyarországtól, a nemzetközi rendezvényen valószínűleg a magyar borok is megmutatkoznak.

  Hangulatkép az eszéki borfesztiválrólForrás: facebook / WineOs - Osijek Wine Fest

  A horvát Dnevnik arról számolt be, hogy egész Horvátországból, sőt a szomszédos országokból is érkeznek borászok, hogy bemutassák a tavaly készült italaikat. Mivel rengetek kiállító jelezte, hogy részt vesz a borfesztiválon, az eszéki múzeum egyik óriási termében tartják meg a találkozót. Amennyiben belekortyolna a széles kínálatba, 80 kunáért, azaz mintegy 3500 forintért vásárolhat belépőjegyet.

  Előadás a WineOS fesztiválonForrás: Facebook / WineOs - Osijek Wine Fest

  A WineOS-on előadásokat is tartanak a borászat fortélyairól. Az egyik előadó az ital modern tárolásáról mesél, egy másik előadáson pedig a dalmáciai borászat történetét hallgathatják meg a résztvevők.

  A beszélgetésekre 50 kunás, átszámolva 2000 forintos jegyet szükséges váltani, és a szervezők szerint érdemes előre megvenni a jegyeket, hiszen egyes előadások már most teltházasak. A fesztivál minden nap 15 és 21 óra között tart nyitva.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!