Kopaonik behavazva, lehet menni síelni Szerbiába

  Reggel 7 óra körül kezdett el havazni, és két óra alatt szinte teljesen hófehér lett Szerbia legnagyobb síközpontja. A hirtelen jött tél igencsak meglepte a Kopaonikon tartózkodó turistákat – írja a szerb Tanjug híre alapján a vajdasági Pannon RTV.

  A hó fedte Páncsics-csúcsForrás: Wikipédia / Készítette: Ratko Bozovic

  A helyiek már készültek a téli idényre, a síszezon működéséhez szükséges építkezési munkálatok már a végéhez közelednek, és felkészültek a téli sportok szerelmeseinek fogadására is. Úgy fest, erre már nem is kell sokat várniuk, hiszen ha így folytatja az időjárás, nem lesz akadálya a havas élményeknek. A Kopaonikon egyébként már másodszor havazott az idén, hó fedte a tájat már október végén is.

  A Kopaonik egyébként Szerbia legnépszerűbb síközpontja. Huszonöt síliftje óránként 32 ezer síelőt képes felvinni a hegyre. A hegység északnyugati részén, a Kopanik-fennsíkon egy nemzeti parkot is lehet találni, amely közel 120 négyzetkilométer kiterjedésű területen fekszik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!