Megérkezett az első, igazán nagy hó

  December közepe meghozta az első kiadós havazást, gyakorlatilag az egész ország területén hull a hó, írja a köpönyeg.hu.

  A havazás már péntek délután megkezdődött a délnyugati területeken és mára az egész országra kiterjedt. Délen és délnyugaton szombat reggelre 10-11 centi hó esett, de ezzel még nincs vége. A délkeleti határ mentén vasárnap reggelre akár 17 centiméter vastagságú is lehet a hótakaró.

  Az országban mindenhol hófehér takaró fedi a tájatForrás: Free-Photos/Pixabay

  Bár látványnyak gyönyörű, a havazás miatt már több baleset is történt, ezért mindenkit megkérnek, hogy csak téli gumival induljanak útnak. Az ország északi és északkeleti részén különösen oda kell figyelni, mert itt erős szél hordhatja a folyamatosan növekvő mennyiségű havat.

  A környező országok is hó alatt vannak, a Tátrában például csak az utóbbi néhány nap alatt 25-65 centi hó esett, így a Nyugati-Tátrában már 80 centiméter vastag a hótakaró.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!