Elkészült a Mátra új libegője

Elkészült a Mátra új turisztikai látványossága, a Sástó és az Oxygen Adrenalin Park közötti libegő, amelyet a próbaüzemeltetés után, jövő év tavasszal adnak át a közönségnek – írja cikkében a Turizmus.com. 

A beruházás során indítóállomást építettek az Oxygen Adrenalin Parkban, ahonnan a libegőt irányítják majd. A Sástó közelében kialakított részen pedig fordító rendszert szereltek fel. A munkálatokat még 2017 őszén kezdték el, az egyéves kivitelezési időszak letelte után jelenleg a terheléses próbaüzemet végzik a szakemberek. Ezt követően – várhatóan ez év végéig – a még szükséges engedélyeztetési eljárást is lefolytatják.

A libegő korábban sífelvonó volt az AlpokbanForrás: Mentusz Károly / Turizmus.com

A libegővel Magyarország legnagyobb hegyvidéki tavától, a Sástótól a több mint ötszáz méter magasságban levő Oxygen Adrenalin Parkig juthatnak el az érdeklődők. A közel fél kilométeres távolságot alig tíz perc alatt lehet megtenni a kifeszített drótkötélpályán a kétszemélyes üléseken. A libegő Ausztriából származik, ahol korábban sífelvonóként működött az Alpokban. A gyöngyösi székhelyű Élpak Zrt. megvásárolta, majd valamennyi alkatrészét bevizsgálták, és az összes forgó, görgő részt felújították, illetve kicserélték. A vasszerkezetet átröntgenezték, valamint az anyagvizsgálók a drótkötelet is ellenőrizték.

Mesterséges tó és pihenőhely az Oxygen Adrenalin ParkbanForrás: Mentusz Károly / Turizmus.com

A libegőtől nem messze található egy négy csillagos kemping, az egykori sástói kőbánya területén kialakított Oxigén Adrenalin Parkban pedig többek között két panzió, játszótér, bobpálya, függőhíd, mesterséges tó és pihenő várja az érdeklődőket. A mostani fejlesztéstől a Mátrába érkező turisták számának további növekedését várják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek