Ülőszékes sífelvonót adtak át Mátraszentistvánban

  Üzembe helyezték Magyarország első új építésű, ülőszékes sífelvonóját Mátraszentistvánban, a 850 millió forintos, részben állami támogatást élvező sípálya-fejlesztés részeként.

  A beruházás legjelentősebb eleme az ülőszékes sífelvonó, amelyet az osztrák Doppelmayr cég épített. A kerékpárok szállítására is alkalmas létesítmény a tervek szerint négyévszakos felvonóként üzemel majd. Hasonló fejlesztés zajlik Eplényben is, ahol hamarosan új sípályát adnak át.

  Képünk a négyüléses liftről csak illusztrációForrás: Flickr.com

  Az 500 méter hosszú mátraszentistváni felvonót óránként 2200 ember használhatja. A környezetbarát hajtástechnológiával működő lift mintegy 600 millió forintba került. A projekt része volt továbbá egy új víztározó kialakítása és egy épülő befejezése, ezenkívül három hóágyút és egy hótaposó gépet is vásároltak. A tájegység a jövőben is fejlesztésekre számíthat, libegő épülhet például a Kékesre. A Mátra és a Bükk kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé válhat a közeljövőben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!