Nyaralási tipp: 3 gyönyörű olasz kisváros, ahol elkerülheted a tömeget

Olaszországba készülsz, de visszatart a tömeg, nem akarsz tülekedni a látványosságok előtt, hanem pihenni szeretnél és nyugodtan felfedezni a látnivalókat? Ne aggódj, nyaralási tippként mutatunk 3 gyönyörű olasz kisvárost, ahol nem hömpölyögnek a turisták tömegei és az olaszok is szívesen felkeresik. 

A naplementekor is szép Gaeta városa is a nyaralási tippjeink között vanForrás: Shutterstock/Andrew Mayovskyy

Palinuro, Campania

Palinuro egy festői kisváros Campaniában, amely a híres Cilento partvidék egyik gyöngyszeme. A város nevét egy görög mitológiai hősről kapta, és ma is őrzi történelmi és kulturális örökségét. Palinuro tengerpartjai, mint például a Spiaggia della Marinella, kiválóak a napozásra és fürdőzésre, míg a barlangokkal és sziklás öblökkel tarkított partszakaszok remek lehetőséget kínálnak a felfedezésre.

A természetjárók számára a közelben található nemzeti park számos túraútvonalat kínál, ahol csodálatos panorámákban gyönyörködhetünk.

Palinuro egy kevésbé ismert, de gyönyörű kisváros a tenger partjánForrás: Shutterstock/ leoks

Marina di Camerota, Campania

Marina di Camerota egy bájos tengerparti város Campaniában, amely híres kristálytiszta vizéről és érintetlen strandjairól. Ez a kis halászfalu a Cilento Nemzeti Park része, így a természet szerelmeseinek is bőven kínál látnivalót. A város kikötője és a környező öblök tökéletes helyszínt nyújtanak a vitorlázás és a búvárkodás szerelmeseinek.

A helyi éttermekben pedig a nyaralás során ízletes tengeri ételeket kóstolhatunk, amelyeket a frissen fogott halakból készítenek.

Marina di Camerota gyönyörű, homokos tengerparttal várForrás: Shutterstock/ essevu

Gaeta, Lazio

Gaeta egy történelmi város Lazio régióban, amely egy festői félszigeten fekszik. A város gazdag történelmi örökséggel rendelkezik, amely visszanyúlik a római korig. Ellátogathatunk a középkori várba és a híres Montagna Spaccata sziklára, amely lenyűgöző kilátást nyújt a Tirrén-tengerre. 

Gaeta aranyhomokos strandjai és az óváros keskeny utcái varázslatos hangulatot árasztanak, míg a helyi piacok és éttermek lehetőséget adnak arra, hogy megkóstoljuk a régió jellegzetes ételeit, például a tiellát, amely egy polippal és zöldségekkel töltött pite - írja a life.hu. 

Gaeta az élő történelem városa is, nem csak strandolni lehetForrás: Shutterstock Francesco Bonino

 Fedezd fel Gaeta történelmi városát egy virtuális séta során:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek