Tehéncsorda sebzett halálra egy nőt az osztrák Alpokban

Tehenek sebeztek halálra egy nőt az osztrák Alpokban, aki születésnapi gyalogtúrán vett részt felnőtt gyermekeinek kíséretében - jelentette be csütörtökön az osztrák rendőrség. A nő szinte azonnal meghalt. Lányai sérüléseket szenvedtek, de sikerült elmenekülniük és értesíteniük a rendőrséget.

A fotó illusztrációForrás: Mabel Amber/Pixabay

A 40 éves helybéli nő, 20 és 23 éves lányai, valamint két kutyájuk a Salzburg közelében fekvő Gastein-völgyben találkoztak össze egy tehéncsordával, amely megtámadta őket.

A rendőrségi szóvivő a sajtó kérdéseire válaszolva elmondta, hogy a két lányt rövid kihallgatás után helikopterrel kórházba szállították, és a szerencsétlenség körülményeit még vizsgálják.

A helyszínre érkezett mentőcsapat arra hívta fel figyelmet, hogy a sétálókat kísérő kutyák jelenléte a tehéncsordáknál komoly veszélyt jelent.

Ausztriában nem ez volt az első eset, hogy szarvasmarhacsorda ölt meg embereket. 2014-ben szintén egy osztrák, 2017-ben pedig egy német turistanő halt meg úgy, hogy a kutyáik társaságában sétáltak, amikor rájuk támadtak a tehenek.

A két baleset tanulságait levonva az osztrák kormány akkor külön turisztikai útmutatót adott ki, amelyben arra hívták fel a természetjárók figyelmét, hogy tartsák magukat távol a tehéncsordáktól, és ha kutyával vannak, mindig pórázon vezessék az állatokat, írja az MTI.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek