Tehénviadalt rendeztek a svájci Alpokban

Különleges versenynek lehettek szemtanúi a svájci Alpok lakói, és a megmérettetésre összegyűlt állattartók, illetve turisták. Május 8-án ugyanis ismét összecsaptak a Valais kantonban lévő Val d'Hérens alpesi völgy jámbor tehenei, hogy kiderüljön, melyik nőstény vezeti majd idén a csordát.

Forrás: MTI/EPA/Keystone/Salvatore Di Nolfi

Hagyomány, hogy tavasszal a Hérens fajtájú alpesi tehenek megküzdenek a Királynők Csatája nevű évenkénti tehénviadalon. A királynői cím elnyeréséért, és a falka vezetéséért rendezett viadalon a győztesnek az összes ellenfelet meghátrálásra kell kényszerítenie. 

Bár véres is lehet néha a küzdelem, a cél nem ez, hanem hogy eldőljön ki lesz a "rét királynője". Éppen ezért a szervezők több esetben is beavatkoznak  az ádáz csatákba. Aproz városa viszont több száz turistával telik meg ilyenkor, hiszen a vidéken őshonos szarvasmarhák tényleg páratlan, izmos és masszív állatok. Tápot csak elvétve kapnak, a friss havasi legelőkön híznak hatalmasra.

Forrás: MTI/EPA/Keystone/Salvatore Di Nolfi

A Herens szarvasmarhák melyek a Val d'Herens régióról kapták a nevüket, akár egytonnásak is lehetnek, a tusakodásuk pedig eltarthat  tíz-húsz percig is. A nyertes tehén végül egy díszesen megmunkált nyakörvet és kolompot kap - írták az MTI hírében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek