A mesterséges csirkehús után megérkezhet a tehéntej nélküli tej is

  A laborban növesztett csirkehúsról még december elején írtunk. Ugyanis ekkor fogadta el hivatalosan a sejttenyészetből készült csirkét a Szingapúri Élelmiszerügynökség, így az étel a boltok polcaira kerülhetett. Most Izraelből érkezett a hír, hogy tehenek nélkül, élesztőből kísérletezték ki egy tehéntej ízű és kinézetű folyadékot.

  Forrás: Thorsten Blank / Pixabay

  A kutatásokat a tel-avivi egyetemen végezték. Az egyetem biomérnöki tanszékén dolgozó Tamir Tuller professzor és Éjal Iffergan élelmiszer-technológiai vállalkozó közösen dolgoztak az új terméken, és céget is alapítottak a forgalmazásához.

  Az Imagindairy nevű vállalat elsősorban azért jött létre, hogy megőrizze az állati tej összes fontos tápértékét anélkül, hogy a nagyipari állattenyésztésből kifolyólag szenvedést okozna a teheneknek és felesleges terhelést a környezetnek - olvasható az MTI hírében. 

  A termékleírások szerint a vállalkozás tej- és sajttermékei egészségesebbek az állatoktól származó tejnél, mert nem tartalmaznak koleszterint, laktózt vagy szomatikus sejteket. A mesterséges tejnél a modern géntechnológia teszi lehetővé az élesztő átalakítását. A professzor módszerét a múltban sikeresen alkalmazták vakcinák, antitestek, bioszenzorok és zöld energia előállításánál.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!