Farkasok támadtak egy nőre a Párizs melletti szafariparkban

Egy nőt intenzív osztályon kezelnek, miután farkasok támadtak rá kocogás közben egy Párizs melletti vadasparkban – írja a francia sajtó. Szerintük vasárnap hajnalban a 36 éves áldozat  aki a Thoiry parkban vett ki lévő szállást – az autók számára fenntartott fő szafari zónába tévedt. Ekkor három sarki farkas rátámadt, és súlyosan megharapta a nyakát, a hátát és a lábát.

A sarki farkasok szinte mindenre vadásznak ami élőhelyükön megtalálható - illusztrációForrás: Gunnar Ries/Wikipedia

A Párizstól mintegy 40 km-re nyugatra fekvő Thoiry Franciaország egyik legnépszerűbb vadasparkja. Az ott tartott mintegy 800 állat szabadon kószálhat, miközben a látogatók a járművek biztonságából figyelik őket.

A park a farkas- és medvekerítések közelében kínál szállást, ahol kunyhók területét elektromos kerítések és árkok védik. Nem világos, hogy a nő miért lépett be a csak autós szafari zónába. A park illetékesei egyelőre nem nyilatkoztak.

Ebben a szakaszban nem tudjuk, hogy a vendég hibázott-e, vagy az útjelző táblákkal volt-e probléma" – mondta egy meg nem nevezett rendőrségi forrás. A nőt kimentették, miután a parkőrök meghallották a sikolyát, amikor az állatok megtámadták, és egy közeli kórházba szállították. A nyomozás folyamatban van – írja a BBC.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek