VIDEÓ: Ezeken a nyaralóhelyeken a legkékebb a víz!

Mindannyian vágyunk arra, hogy egy fárasztó munkahét után egy pillanat alatt egy varázslatos tengerparton ébredhessünk fel, ahol a víz színe olyan kék, hogy szinte el sem hiszed, amit látsz. Az Instagram - és TIkTok - feededet elárasztják a tökéletes nyaralós fotók, amiket látva már indulnánk is nyaralni - de hova menjünk? Fedezd fel velünk a világ legkékebb vizeit!

A TikTok videómegosztó portál fantasztikus ötleteket ad, ha utazni szeretnénk - most pedig pontosan egy ilyen videó volt a segítségünkre.

Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek a világ egyik legnépszerűbb nyaralóhelye, és nem véletlenül. Az Indiai-óceán gyöngyszemei több mint ezer szigetből állnak, melyek mindegyike fehér homokos strandokkal és kristálytiszta, türkizkék vízzel büszkélkedhet. A korallzátonyok gazdag élővilága miatt a búvárok és a snorkel szerelmesei is előszeretettel látogatják ezt a trópusi paradicsomot. A Maldív-szigetek vizei nemcsak lenyűgöző látványt nyújtanak, hanem nyugodt légkörükkel is hozzájárulnak a teljes kikapcsolódásodhoz! 

A Maldív-szigetek luxus bungalóiban fél lábbal a paradicsomban érezheti magát az utazóForrás: icemanphotos / Shutterstock

Fülöp-szigetek

A Fülöp-szigetek több, mint hétezer szigetet foglal magában, amiket a Csendes-óceán ölel körbe. Palawan szigetét például gyakran említik a világ legszebb helyei között, és nem véletlenül: a Bacuit-öböl sziklás szigetei és lagúnái mellett a víz színe itt szinte az egész színskálát bejárja, a mélykéktől a zöldeskékig. A különleges tengeri élővilág és a lenyűgöző táj a Fülöp-szigeteket az egyik legkedveltebb nyaralóhellyé teszi.

Egy kis sziget Palawan mellett, Fülöp-szigetekForrás: Shutterstock

Indonézia

Indonézia, a világ legnagyobb szigetcsoportja, több, mint 18 ezer szigetével és partvonalával a kék különböző árnyalatait kínálja az utazóknak. Bali és Lombok szigetei különösen híresek kristálytiszta vizükről, amely tökéletes a búvárkodásra és a szörfözésre. Az ország keleti részén található Raja Ampat szigetcsoport pedig a biodiverzitás szempontjából egyedülálló, és az itteni vizek átlátszósága szinte hihetetlen.

Rinjani-hegység, Lombok, IndonéziaForrás: Shutterstock

Ausztrália

Ausztrália partjai mentén káprázatosan kék a víz - a legtöbb helyen. A Nagy-korallzátony, a világ legnagyobb korallrendszere, a búvárok Mekkája, és a színes korallok között úszkáló halak látványa páratlan. A Whitsunday-szigetek közé tartozó Whitehaven Beach különösen híres hófehér homokjáról és a tenger türkizkék vizéről. Ez a hely egy igazi földi paradicsom, ahol a természet szépsége minden látogatót elvarázsol.

Whitehaven Beach a Whitsunday szigeteknél AusztráliábanForrás: Shutterstock.com

Montenegró

Felsorolásunk utolsó gyöngyszeme az az ország, ami a legközelebb van hozzánk. Bár Montenegró kisebb és kevésbé ismert, mint a többi említett hely, az Adriai-tenger partjainál található ország vizei mégis lenyűgözőek. A Kotori-öböl és a Budva környéki strandok kristálytiszta vízzel büszkélkedhetnek. A Sveti Stefan sziget körüli tenger különösen kék és tiszta, pontosan olyan, mint a filmekben. Montenegró szépségei és a nyugodt tenger egyre több turistát vonz a régióba.

Budva strandjaForrás: Shutterstock / Készítette: NICOLA MESSANA PHOTOS

 A következő videó hosszabban bemutatja ezeket a gyönyörű helyszíneket.

 Te melyik helyre mennél el szívesen?

Forrás: TikTok (@allaboutwanderlust)

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek