Kirakta kövekből a „HELP” szót a parton, így menekült meg a csapdába esett szörfös

Amerikában egy távoli, Santa Cruz megyei strandon kimentettek vasárnap egy kiteszörföst, miután egy helikopter észrevette a kövekből kirakott segélykérését – közölték tisztviselők. A tengerparton a férfit 30 méteres sziklák és növekvő árapály vette körül. A HELP feliratot kirakott szörfös fizikailag jól van, és boldog, hogy megmenekült.

A szeles idő messzire tudja vinni a szörfösöket - illusztrációForrás: Wallenrock/Shutterstock

A szörfös a Davenport Landingtől délre fekvő sziklaparti strand homokján ragadt – közölte Cal Fire CZU nevű mentőcsapat a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A férfi elmondta a mentőknek: annak ellenére, hogy veterán szörfös volt, olyan helyzetbe került, amelyből nem tudott kikerülni.

A szörfös a Davenport Landing Beach-ről indulva  folyamatosan haladt az erős szélben addig a pontig, ahol a magas sziklák és a növekvő dagály csapdába ejtette.

A Cal Fire szerint egy arra repülő magánhelikopter észlelte a szörfös "HELP" feliratát, és hívta a 911-et."Ez a személy határozottan szerencsés volt, hogy észrevették" - mondta a Cal Fire kapitánya, Skylar Merritt.

Az elsősegélynyújtók szerint a szörfös megtalálásának módja olyan volt, mintha egy filmben történt volna. "Határozottan ezt gondoltuk, amikor ez a hívás a beérkezett" – mondta Merritt. A Cal Fire nem árulta el, mennyi ideig rekedt a szörfös a parton – írja az nbcbayarea.com.

Hasonló, kalandos eset történt idén áprilisban, amikor három férfit mentett ki az amerikai parti őrség egy mikronéziai szigetről, akik pálmalevelekből írták ki a „HELP" szót, ami a megmentésükhöz vezetett. A férfiak kilenc nappal korábban indultak rövid utazásra egy vitorlással.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek