Pálmalevelekből írták ki a HELP feliratot, így menekült meg 3 férfi egy szigetről

Három férfit mentett ki az amerikai parti őrség egy mikronéziai szigetről, akik leleményességüknek köszönhetik a megmenekülésüket, miután pálmalevelekből kiírták a „HELP" szót, ami a megmentésükhöz vezetett. A férfiak kilenc nappal korábban indultak rövid utazásra egy vitorlással.

A lakatlan csendes-óceáni szigeten rekedt három férfi, pálmalevelek segítségével írták ki az üzenetet, amit az amerikai parti őrség észleltForrás: AFP/US COAST GUARD

Miután nem tértek vissza a Pikelot Atollra tett útjukról – egy lakatlan korallszigetről, amely körülbelül 670 km-re van Guamtól – jelentették az eltűnésüket. 

A parti őrség közleménye szerint a három tapasztalt tengerész, (mindannyian meg nem nevezett, 40 év körüli férfiak), a Mikronéziai Szövetségi Államokhoz tartozó Polowat-atollról indultak el húsvét vasárnapján a körülbelül a 185 km-re lévő Pikelot Atollra.

A Pikelot Atoll a Mikronéziai Szövetségi Államokhoz tartozó egyik külső szigetForrás: Air National Guard/Wikipedia

Az elsősegélynyújtók kezdetben egy több mint 78 000 négyzettengeri mérföldes területet fésültek át rossz időjárási körülmények között.

De aztán a levegőből vették észre a férfiakat – köszönhetően a rögtönzött "HELP" feliratnak.

„Ez a találékonyság kulcsfontosságú volt abban, hogy megtaláljuk őket" – mondta Chelsea Garcia hadnagy, aki a kutató-mentő missziót vezette azon a napon. 

A parti őrség személyzete ezután túlélőcsomagokat és rádiót juttatott el a férfiakhoz, miközben az amerikai parti őrség hajója a sziget felé tartott.„A tengerészek később visszahívtak rádión, és azt mondták, hogy jó egészségnek örvendenek, élelemhez és vízhez jutottak" – közölte az amerikai parti őrség.

A férfiak március 31-én indultak útjukra és április 9-én mentették ki őket a szigetről. Arról nem tesz említést a BBC cikke, hogy pontosan mi történt velük, csak annyit lehet tudni, hogy olyan károkat szenvedett a hajójuk, ami miatt működésképtelenné vált.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek