Tűz ütött ki a versailles-i kastélyban, a látogatókat azonnal kitessékelték

Nem unatkoznak mostanság a Párizs melletti versailles-i kastélyban dolgozók. Május elején aktivisták narancs színű port szórtak szét a kastély Tükörtermében, hogy felhívják a figyelmet a növekvő gazdasági egyenlőtlenségekre. Tegnap, kedden pedig elővigyázatosságból kiürítették a kastélyt, miután füst szállt fel az egykori francia királyi rezidencia épületéből.

A versailles-i kastély lenyűgöző Orangerie kertjeForrás: AFP/Stephane De Sakutin

A tűzriadó miatt látogatók százainak kellett elhagyniuk a 17. században XIV. Lajos király számára emelt és az 1789-es forradalomig a fő királyi rezidenciaként használt kastélyt.

A nagy erőkkel a helyszínre érkező tűzoltók hamar megfékezték a tetőtérben keletkezett tüzet, és nem sokkal később újra megnyitották a turisták előtt mind a kastélyt, mind a kastélyparkot.

A tűz egy olyan tetőrészben kapott lángra, ahol éppen felújítási munkák zajlanak - közölte a kastély szóvivője, aki szerint nem keletkezett kár a kastély gyűjteményében.

A versailles-i kastély az egyik leglátogatottabb turistacélpont Franciaországban, évente hétmillió látogatót vonz, írja az MTI.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek