Videó: Megcsonkítva áll a párizsi Moulin Rouge, miután leszakadtak a széllapátjai

A tűzoltóság közleménye szerint április 25-én csütörtök hajnalban két és három óra között történhetett a baleset, amelyben leszakadtak a párizsi Moulin Rouge szélmalmának lapátkerekei. Az incidens záróra után történt, az omlásban senki sem sérült meg. Az 1889-ben megnyílt mulató történetében ez az első ilyen baleset.

A Moulin Rouge (Vörös Malom) reggelre virradóra csupasz tornyával sokkolta a járókelőket, miután leszakadtak a széllapátjaiForrás: MTI/AP/Oleg Cetinic

Hogy minek következtében szakadtak le a majdnem 135 éves épület tornyának széllapátjai, egyelőre nem tudták megállapítani, még vizsgálják. A mulató vezetősége hetente végez ellenőrzéseket és az utolsó vizsgálatkor sem találtak hibát. Azt már megállapították, hogy az épület további omlásának veszélye nem áll fenn. Reggel teherautóra pakolták a roncsokat, hogy elszállítsák. 

Teherautóval szállítják el a roncsdarabokatForrás: MTI/AP/Oleg Cetinic

A Moulin Rouge, amely októberben lesz 135 éves, Párizs egyik legnépszerűbb látványossága (az Eiffel-torony és a Notre-Dame katedrális mellett), amely előtt naponta turisták ezrei fotózkodnak. A szórakozóhely tájékoztatása szerint esténként két előadást tartanak, és évente mintegy hatszázezer vendégük van.

Az épületben utoljára a legnagyobb kárt egy 1915-ös tűz okozta, amelynek következtében kilenc évre bezárt a látványosság – írja a Magyar Nemzet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek