Figyelem! Ezek a látványosságok a világ legnagyobb turistacsapdái!

A Preply kielemezte a népszerű látnivalók értékeléseit, hogy kiderítsék, melyek a leginkább túlértékelt és kiábrándító látnivalók világszerte. Így stressz nélkül tervezheted meg az idei nyaralásodat.

Forrás: Shutterstock/Catarina Belova

A jól ismert látnivalók nem mindig felelnek meg az elvárásoknak. Ezért lehetnek hasznosak az online vélemények, de kinek van ideje átolvasni a gyakran több ezer véleményt? Most a nyelvtanulással foglalkozó portálnak köszönhetően itt vannak az eredmények, amelyek 80 népszerű látnivaló értékeléséből állnak össze, amelyekben elsősorban a „túlértékelt", „turistacsapda" és „kiábrándító" szavakra kerestek rá.

Íme az első 5 legkiábrándítóbb turistacsapda listája:

1. Times Square, New York, USA

Ha New Yorkra gondolunk, sokunknak azonnal a Times Square jut eszébe. A kivilágított reklámtáblákkal szegélyezett tér mindenképpen megér egy látogatást. Legendás hírneve naponta mintegy 330 000 embert vonz, de sokak számára a látogatás a tömeg közepette nagyon stresszes is lehet.

Összesen 1761 értékelés nevezi a Times Square-t „túlértékeltnek", „kiábrándítónak" vagy „turistacsapdának". Továbbá a látványosságot gyakran zsúfoltnak, piszkosnak vagy akár unalmasnak is jellemzik.

Életkép a Times Square-ről New YorkbanForrás: MTI/Vasvári Tamás

2. Checkpoint Charlie, Berlin, Németország

A Checkpoint Charlie egy híres határátkelőhely volt a Kelet- és Nyugat-Berlint elválasztó falban a hidegháború idején. Bár a hozzá kapcsolódó történelmi időszakot általában lenyűgözőnek írják le, az elemzett vélemények többségét nem nyűgözte le a látványosság. A kritikák közé tartozott, hogy a Checkpoint Charlie kicsi, kiábrándító és túlzsúfolt.

A sokak által kritizált Checkpoint CharlieForrás: cocoparisienne/Pixabay

3.Eiffel-torony, Párizs, Franciaország

A kilátás az Eiffel-torony tetejéről kétségtelenül csodálatos. A többség a hosszú sorokat kritizálja a bejáratnál és a végtelen tömeget. Az Eiffel-tornyot az „egyik legtúlértékeltebb turisztikai látványosságként" jellemezték. Sorba kell állni, mielőtt egyáltalán beengednek a felvonóhoz, majd újabb sorban állás következik a csúcsra való feljutásért. „Tényleg nem ér meg az időt és a fáradságot. Az Eiffel-tornyot tulajdonképpen bárhonnan láthatod Párizsban" – írja az egyik kommentelő.

Az Eiffel-torony népszerű fotózási témaForrás: Anadolu via AFP/Mustafa Yalcin

4. A kis hableány szobra, Koppenhága, Dánia

A Kis hableány szobor egy emberré alakuló sellőt ábrázol. Hans Christian Andersen dán író 1837-es meséje ihlette az alkotást, amely 1913-as felállítása óta turistamágnes, de sajnos nem mindenki lelkesedik érte.
A legtöbben csalódtak a szobor kis mérete miatt, vagy azt kifogásolták, hogy a háttér nem olyan festői, mint amilyennek elképzelték. Gyakran említették azonban, hogy az oda vezető séta nagyon szép volt. 

Sokak szerint túlértékelt a Kis hableány ihlette bronz szoborForrás: AFP/Odd Andersen

5. Las Ramblas, Barcelona, Spanyolország

A Las Ramblas az ötödik helyen áll. A fákkal szegélyezett sétálóutca 1,2 kilométer hosszan húzódik Barcelona szívében, és számos látnivalót, üzletet és éttermet kínál.

Bár egyesek a Las Ramblas hangulatát élénknek és izgalmasnak írják le, mások nyomasztónak és fárasztónak találják. Különösen csúcsidőben lehet nagyon zsúfolt, ezért különösen figyelni kell a zsebtolvajokra.

Sokak szerint a Las Ramblas sem akkora durranásForrás: Shutterstock/Arcady

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek