Retro hangulatú éjszakai vonat jár Budapestről a horvát és szlovén tengerpartokra

Idén nyáron ismét közlekedik a retró hangulatú éjszakai vonat Budapest és az Isztriai-félsziget népszerű tengerparti üdülőhelyei között. A Retro Istria Expressz éjszakai vonattal Ljubljanán át utazhatunk közvetlenül Budapestről olyan tengerparti üdülőhelyekre, mint Koper [Capodistria], Abbázia [Opatija], Rijeka [Fiume] városába, egyszeri átszállással Pulába [Póla], emellett helyi buszjáratokkal a Krk-sziget is elérhető.

Opatija is elérhető a Retro Istria Expressz járataival Budapestről - illusztrácóForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 xbrchx/Shutterstock. No use without permission./Xbrchx

A Splitbe közlekedő Adria IC mellett a '80-as évek hangulatát idéző Retró Istria expressz remek alternatívát kínál a horvát, illetve szlovén tengerparti üdüléshez, amennyiben a kedvező ár és a stresszmentes utazás a döntő szempont az utazás megtervezésénél.

A Retró Istria expresszvonat 2024. június 28-tól augusztus 31-ig közlekedik Budapest és Koper, illetve Rijeka [Fiume] között.

Ugyan más éjszakai vonatokhoz képest alacsonyabb komfortfokozatú, régebbi járművekkel közlekedik, viszont rendkívül kedvező áron, akár már 23 €-ért is eljuthatunk az Adriai-tengerhez.

A Retro Istria Expressz szállítja az utasokat a tengerparthozForrás:mavcsoport.hu

Előnyös helyzetben vannak a Veszprém vármegyében élők is, a Budapest-Déli pályaudvarról 21 órakor induló expresszek Székesfehérvár után Veszprémben (22.32-kor) és Ajkán (23.05-kor) is megállnak a tenger felé tartva, és visszafelé is.

Az útvonalról, a menetrendről, a jegyárakról és egyéb információkról ide kattintva kaphattok információkat.

A MÁV-START másik tengerparti éjszakai járata, a Budapest és Split között közlekedő Adria InterCity légkondicionált és modern járművekkel az idei évben is közlekedik, melynek részleteiről a mávcsoport.hu oldalára kattintva kaphattok további információkat.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek