Vonatos utazásra vágysz Európában? Most jó áron megteheted!

Unod már a hétköznapi, autós utazásokat, esetleg zavar a benzin ára, de több helyet szeretnél megtekinteni egy nyaralás alkalmával? Akkor ez a vasútvonal biztosan tetszeni fog, ami ráadásul nincs is messze! Tarts velünk! 

Vonat Olaszország partjainálForrás: Shutterstock

Fedezd fel Olaszországot, Szlovéniát és Horvátországot egy új vasútvonalon!

Ha európai kalandra vágysz a nyáron, most egy remek lehetőség nyílt meg előtted a Szlovén Vasút jóvoltából. Egy új vonatvonal segítségével három országot és nyolc várost fedezhetsz fel mindössze két óra alatt. Egy hasonló, hosszabb útvonal több mint 30 éve szűnt meg, de most a nyári hónapokra, 2024. szeptember 30-ig újra zakatolni fog!

Milyen városokat nézhetek meg, ha befizetek?

Az új vasútvonal lehetőséget kínál arra, hogy egy hosszú hétvége alatt három ország nyolc városát is felfedezd. Az út Triesztből, Olaszország elegáns kikötővárosából indul, ahol a vízparti paloták és a szecessziós kávéházak várnak. Szlovéniába érve négy állomáson áll meg: Sežana, Divača, Pivka és Ilirska Bistrica, ahol a természet szerelmesei kerékpárral járhatják be az erdős tájakat. A horvát szakaszon Šapjane és Opatija Matulji állomásokon szállhatsz le, Opatija pedig lenyűgöző rokokó villáival és az Adriai-tengerre néző szállodáival csábít. Az út végállomása Rijeka, egy pezsgő kikötőváros, amelynek Habsburg-kori palotái és Gustav Klimt által díszített színháza különleges kulturális élményt kínálnak. Mennyi élmény egy hétvégére, igaz?

Opatija Riviéra, HorvátországForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 xbrchx/Shutterstock. No use without permission./Xbrchx

Mennyi időm lesz megnézni a várost, ha indul tovább a vonat?

Az új vasútvonal napi két járatot kínál, így egy nap alatt végigjárhatod az egész útvonalat, de szervezést igényel, hogy melyik városban szeretnél leginkább időt tölteni. A járat reggel 7:50-kor indul Triesztből és 9:54-kor érkezik Rijekába, visszafele pedig 18:25-kor indul Rijekából és 20:40-kor érkezik vissza a kiindulópontba, Triesztbe. Így meg lehet tervezni, hogy melyik városban szeretnénk több ideig barangolni, azonban az összes várost nem tudjuk felfedezni, mert a vonat csak pár perce áll meg a megállókban, össze kell egyeztetni a kirándulást a visszafele induló járattal.

Mennyibe kerül az utazás, mikor kell foglalnom?

A vonatos körutazás meglepően kedvező áron érhető el. Egy teljes, felnőtt jegy az egész útvonalra odafelé mindössze 8 euróba - azaz picit több, mint 3000 forintba - kerül. Ez az ár lehetővé teszi, hogy három országon átívelő kalandban legyen részed anélkül, hogy mélyen a zsebedbe kellene nyúlnod. Ha csak bizonyos szakaszokon szeretnél utazni, külön jegyeket is vásárolhatsz erre az esetre. A jegyek iránti nagy kereslet miatt ajánlott előre foglalni, különösen a nyári hónapokban és hétvégeken, amikor a vonatok zsúfoltabbak lehetnek. A szolgáltatás 2024. szeptember 30-ig üzemel, így érdemes minél előbb lefoglalni a jegyed, hogy biztosítsd helyedet ezen a varázslatos útvonalon. 

(Forrás: www.euronews.com)

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek