Videó: Pattanjatok fel a világ legfényűzőbb vonataira!

Az utazás semmihez sem fogható érzésekkel tölti el az embereket. A szabadság érzete, az új helyek felfedezése mind-mind olyan izgalmas tényezők, amiket lehetetlen megunni, főleg, ha a jármű, amivel megtesszük az utunkat, történetesen egy luxusvonat. Bemutatunk 5 fényűző vonatot, amik új szintre emelik az utazás fogalmát.

Bizony, egy vonaton is érezhetjük magunkat úgy mintha egy kastélyban járnánk - illusztrációForrás: Shutterstock

Orient Expressz

A leghíresebb vonattal kezdjük, aminek neve már mindenkinek ismerősen csenghet – ha máshonnan nem is, de a híres Gyilkosság az Orient Expresszen című filmből biztosan. A fényűzés szimbólumaként ismert vonat története 1883-ig nyúlik vissza, amikor is első útjára indult. Jelenleg "nosztalgiajáratként" közlekedik London-Velence, illetve az eredeti, Párizs-Isztambul útvonalon, és egy vagyonért Te is kipróbálhatod! Na jó, egy kis betekintést örömmel engedünk nektek az alábbi videóval.

The Blue Train

A Blue Train, Dél-Afrika büszkesége egészen az 1920-as évek óta lenyűgözi utasait. Az elegáns kocsik kifinomult belső terei és a széleskörű kényelmi szolgáltatások mellett a vonat útvonala is magával ragadó élményt kínál. Nem csupán a vonat belső dizájnja varázslatos, hanem az is, ami az ablak túloldalán van.  A Blue Train útvonala Johannesburgtól Cape Townig vezet, lenyűgöző tájakon és vidékeken át. Az utazás során olyan látványokban gyönyörködhetünk, mint a dél-afrikai vadon, a szőlőültetvények és a csodálatos tengerpartok. Lessetek bele ti is!

Maharadzsa Expressz

Az indiai luxusvonat nem csupán közlekedési eszköz, hanem egy különleges időutazás, amely során mi is megélhetjük az indiai uralkodók fényűző életstílusát. A vonat 2010. januárjában indult első útjára, és azóta is szüntelenül üzemel. Különböző útvonalakon halad India lenyűgöző tájain, megállva olyan kulturális és történelmi jelentőségű városokban, mint Delhi, Agra, Jaipur vagy Udaipur. Utazás közben így lehetőségünk van felfedezni a lenyűgöző palotákat, templomokat és bazárokat is. 

Transzszibériai Orient Expressz

A Golden Eagle Transzszibériai Expressz a világ leghosszabb és legikonikusabb vasúti útvonala, melynek teljes hossza 9288,2 km. Az első útját az 1900-as évek elején tette meg, és azóta is folyamatosan szolgálja az oroszországi és az ázsiai vidékek között utazni vágyókat. Leghíresebb, legklasszikusabb útvonala Moszvától Vlagyivosztokig tart. A vonaton különböző kocsik találhatók, amelyekben kényelmes hálófülkék, éttermek és társalgók vannak, hogy a hosszú út során az utasoknak semmiben se kelljen hiányt szenvedniük. Emellett a vonatút során lehetőség van megállni különböző városokban és látnivalók közelében, hogy megismerhessék az orosz kultúrát és történelmet.

Royal Scotsman

A Skócia festői tájait körbejáró vonat a többihez hasonlóan rendkívüli luxust nyújt: hatalmas társalgókkal, gyönyörű hálókabinokkal rendelkezik, és fantasztikus ételekkel vár. Olyan híres tájakon halad végig, mint például Loch Ness, Highlands, Edinburgh és a Glenfinnan viadukt. Lehetőségünk van részt venni különleges élményprogramokon, például whisky kóstolókon, lovas túrákon és kastélylátogatásokon, hogy mélyebben beleáshassuk magunkat Skócia kulturális és természeti örökségeibe.

 (Forrás: www.this-is-italy.com)

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek